A webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A weboldalunkon való tovább böngészéssel elfogadod a cookie-k használatát.
Termékek Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

GYIK

GYIK

Benned is felmerült néhány kérdés az Intelligens Gyurmával kapcsolatban? Szeretnéd jobban megismerni ezt a különleges anyagot? Akkor olvasd el Gyakran Ismételt Kérdések rovatunkat!

   

 

 

Mennyi Intelligens Gyurmát tartalmaz egy tartály?

A 10cm-es tartályban körülbelül 80g Intelligens Gyurma található, mely elegendő mennyiség ahhoz, hogy rengeteg izgalmas kísérletet elvégezz, nagyon jól szórakozhass. Ez a mennyiség egy nagyobb maroknyit jelent egy felnőtt számára. Amire fontos figyelned, hogy több "másolat" is megtalálható boltokban, melyek kisebbek, olcsóbbak, de ha megnézed 1g-ra vetített árukat, akkor drágábbak, mint az eredeti Intelligens Gyurma. Az ilyen termékek választása kockázatos is, hisz nem garantált, hogy ugyanazt a fantasztikus élményt nyújtják! Mindig válaszd az eredetit!

 

 

 

Ártalmas-e az egészségre az Intelligens Gyurma?

A válasz egy határozott: NEM! Az Intelligens Gyurma az USA-ban készül, és megfelel az összes CPSIA előírásnak 3+ en71 ce(ASTM F963, CE, EN 71 szabvány 1., 2. és 3.), illetve a játékok biztonságáról szóló szabványoknak. Az Intelligens Gyurma nem mérgező, egészségre káros anyagot nem tartalmaz, nincsen benne latex, glutén, búza vegyület, vagy ftalát anyagok. Emiatt nem váltanak ki allergiás reakciót sem. Gyermekbiztonsági okokból az Intelligens Gyurma használatát három év fölöttieknek javasoljuk.

 

 

 

Mennyi ideig használható az Intelligens Gyurma?

Az Intelligens Gyurma SOHASEM SZÁRAD KI, mert szilikon alapú, nem agyag vagy föld alapú, mint más, hagyományos gyurma vegyületek. Amire ügyelned kell, hogy amikor nem használod, akkor tartsd mindig a zárt tartályában, hogy védelmet nyújtson a kosz, por és hajszálak ellen, amelyek egyébként az Intelligens Gyurma legnagyobb ellenségei. Mindig ügyelj rá, hogy por, piszok ne kerüljön bele és ha ezt a fontos szabályt betartod, akkor szinte korlátlan ideig élvezheted.

 

Fantasztikus anyaga van! Össze se hasonlítható a hagyományos gyurmákkal. Könnyen nyújtható, sokkal könnyebb formázni, nem szárad ki ha egy kicsit a levegőn felejted, és nem hagy nyomot a kezeden se. Kisfiam rendszeresen gyurmázik, és a régebben használt gyurmákkal mindig meggyűlt a bajom. Alig tudtam a kezét megtisztítani a gyurmadaraboktól. De szerencsére mióta Intelligens Gyurmát gyúr, az én dolgomat is megkönnyítette.”
Réz Annamária


 

A hagyományos gyurmákhoz hasonlóan ez is büdös, melyet átvesz a kezem is?

Az Intelligens Gyurma nem hagy foltot a kezeden, nem ragad rá, nem lesz a kezednek zsíros érzése játék után, így nem fogod azt a késztetést érezni, hogy rögtön kezet moss a játék után. Az Intelligens Gyurma alapvetően szagtalan, de talán érezhető egy kis jellegzetes szag, ha egészen közel tartod az orrodhoz, de ez egyáltalán nem kellemetlen és alapvetően csak tudatosan odafigyelve vehetsz belőle észre bármit is.

 

 

 

Sok használat és szeretgetés után az Intelligens Gyurmám elkezdett mégis piszkosodni. Hogyan tudom eltávolítani róla a pici hajszálakat / koszt / szöszt?

Nincsen ideális mód az Intelligens Gyurma tisztítására, de többen a szappanos vízre esküsznek. Ezt a módszer valakinek beválik, valakinek nem, de ha egyszer összepiszkolódott, akkor sajnos az eredeti állapotot nem fogod tudni visszaállítani. Ezért is fontos, hogy nagyon ügyelj rá, hogy mindig védd a portól és egyéb szennyeződésektől.

 

 

 

A ruhámba ragadt az Intelligens Gyurma. Hogyan tudom eltávolítani a gyurmát? Beleszőtte magát az Intelligens Gyurmád valamilyen szövetbe?

Igen, előbb-utóbb mindannyiunkkal előfordulhat. Még a mi professzorunk is elkövette ezt a hibát időről időre. Véletlenül te is az Intelligens Gyurmádra ültél? intelligens-gyurma-eltavolitasa A nadrágod zsebében hagytad? Egy apró darabja az ingeden maradt? Találtál egy rettegett darabkát a gyermeked hajában? Az Intelligens Gyurma eltávolítása most már nem okozhat akkora problémát, mint korábban. A gyurma egy erős anyag, amelynek jó és rossz oldala is van. Szerencsére van egy már jól bevált technika az Intelligens Gyurma eltávolítására a hajból, a ruházatból és más szövetekből.   intelligens-gyurma-eltavolitasa  

Ha a gyurma egyszer behálózta magát a szövet szerkezetébe, akkor egyszerű kaparással és szaggatással nem fog működni az Intelligens Gyurma eltávolítása.

Először kézzel távolíts el annyit, amennyit csak tudsz a felületről. Nem kell őrült kaparásba kezdeni, de te sem szeretnéd, hogy a ruhádon vastag folt maradjon. Ne feledd, hogy az Intelligens Gyurma nagyon jól ragaszkodik. Használj egy kis csomót, amit már lekapartál, hogy felszedje a maradék gyurma darabokat. Majd folyósítani fogjuk a gyurmát és kismértékben mosni, hogy a legkisebb mértékben hagyjunk nyomot.

 

Ha az említett ruhák természetes anyagból készültek, mint például pamut, len, gyapjú vagy haj, fel tudjuk használni az alkoholos módszert az Intelligens Gyurma eltávolítására.

  intelligens-gyurma-eltavolitasa

Kapható 70%-os izopropil-alkohol bármelyik helyi gyógyszertárban vagy élelmiszerboltban. Helyezd a ruhát csap alá és önts rá egy kevés alkoholt. Használj egy papírtörlőt vagy mosogató szivacsot a ruha dörzsölésére. Lehetőleg azonnal kezdd el eltávolítani a gyurmát a szövetből, ahogy észrevetted. Ahogy dörzsölöd az alkohollal, idővel lehúzhatod a levált gyurma darabokat a szövetről.

 

intelligens-gyurma-eltavolitasa  

Miután eltávolítottad a gyurmát, akkor még mindig láthatsz egy kisebb foltot a szöveten. Ez a pigment, amivel színezik az Intelligens Gyurmát. Egy gyors kézi mosás segíthet rajta. Használj egy kis folyékony mosószert előkezelésként és a színezék azonnal kimosható.

   

 

intelligens-gyurma-eltavolitasa  A szintetikus anyagok már nagyobb kihívást jelentenek.

Az alkoholt használtuk korábban, de a szintetikus anyagok minősége romlik tőle, lassan felfalja az anyagot. Ehelyett, miután lekapartál annyi gyurmát, amennyit csak tudtál, fújd be a foltot WD-40 spray-el, és hagyd állni néhány percig. Ez lágyítja és lazítja a még fennmaradó gyurmát. Dörzsöld, és itasd fel a gyurmát egy papírtörlővel.  

Ha az Intelligens Gyurma színe még mindig látható a szöveten, próbálj meg benedvesíteni egy papírtörlőt alkohollal, és tisztogasd vele a foltot.

Ha semmi sem használt, pedig te mindent leírásszerűen megtettél és megfelelő munkát végeztél, akkor jobb, ha szakértőkhöz viszed, tisztítóba. Dobd be a ruhát a helyi tisztítóba és hagyd, hogy kitisztítsák a szilikon alapú folteltávolítóval. Ők talán képesek lesznek segíteni rajtad a titkos hozzávalójukkal.

Sok szerencsét srácok!

 

 

 

Beleragadt a hajamba az Intelligens Gyurma. Mi a teendő?

Nem titok, hogy a gyerekek és felnőttek hasonlóan szeretik az Intelligens Gyurmát!

Alkohollal dörzsölve, kézi tisztítással a LEGJOBB Intelligens Gyurma oldószer. Bő mennyiségű alkoholos súrolás segít az Intelligens Gyurma eltávolításában és a színezék legnagyobb részének kiszedésében. Tapasztalatok szerint, ha nem is az összeset, de a gyurma és a színezék legnagyobb részét el kell tudnod távolítani az alkoholos súrolás módszerrel.

A gyerekek mindig gyerekek lesznek, és néhány igen kreatív és szórakoztató játék a gyurmával kellemetlenséget okozhat. Néha a gyurma beleragadhat a hajba vagy a gyermek vele alszik el és úgy tűnhet, hogy rátapad a bőrre. Nézd végig a következő videót, hogy a megoldást lépésről lépésre követve távolíthasd el az Intelligens Gyurmát szinte akármilyen felületről!

Minden esetben javasoljuk, hogy amikor nem használod az Intelligens Gyurmát, saját dobozában tárold! Ez megvédi a gyurmát a törmelékektől, szennyeződéstől és véd a gyurmával kapcsolatos balesetekkel szemben.

Ne feledd! A gyurma olvad és folyik! Sima felületen, mint például egy asztallapon a legjobb az Intelligens Gyurma használata. Szülőként figyelj arra, hogy a gyermekek gyakran próbálják becsempészni az Intelligens Gyurmát az ágyukba! Ha hajszálakon hagyjuk, szöveten vagy más puha vagy lyukacsos felületen (például ruházat, szőnyeg, kárpit, ágynemű, stb..) az Intelligens Gyurma úgy viselkedik, mint a folyadék, és behálózhat bármilyen ülőalkalmatosságot.

Amennyiben nem találtad meg kérdésedre a választ, akkor küldj nekünk egy levelet: office@reflexshop.hu